Transportul în comun, "o reală plăcere"!


De curând, serviciul nostru de transport în comun – RATB, a invadat Mercedes – auto-călătoarele cu noi mesaje foarte foarte “utile, relaxante şi inteligente”!
Nu pleci bine din staţie că o şi auzi pe doamna “voce comunistă” cum te îndeamnă să-ţi faci abonament pentru că aşa ai putea economisi cu până la 75% din preţ dacă umblii toată ziulica prin Bucureşti, apoi urmează filmuleţul cu doamna învăţătoare şi copilaşii, material ce promovează mersul cu transportul în comun, chipurile pentru a proteja natura.
Nu m-ar deranja aceste îndemnuri dacă nu s-ar repeta din trei în trei minute, de iţi vine să o iei pe jos cu toate că ai plătit şi abonamentul şi nici nu poluezi natura că de, te aflii în autobuz. Între aceste spoturi bagă wallpaperuri, într-adevar frumoase, dar cu o muzică de fundal de-ţi vine sa crezi că ai ajuns pe Marte. Dar de unde? Tu eşti doar la staţia “Locotenent Nicolae Găină” sau, în cel mai fericit caz, “Poiana muntelui”.
În mod normal, anunţurile respective ar fi ok în două situaţii:
1. dacă nu s-ar repeta atât de frecvent şi 2. dacă nu ar fi un trafic infernal, astfel incât să nu-ţi vină să o iei pe jos de nervi.
Într-o dimineaţă, de atâta poluare fonică internă lumea a început să comenteze şi să-i dea cu pumnu-n geam şoferului.
În următoarea perioadă, dacă nu se încetează cu astfel de mesaje cred că se va întâmpla exact inversul sfaturilor: lumea nu va mai plăti nici biletul, nici abonamentul iar în cel mai rău caz işi va face şi un credit pentru maşină, dar nu ca să polueze natura ci ca să asculte muzică. Relaxantă.Puteţi observa cât de "fericită" devin când mă plimb cu R.A.T.B.-ul!

Comentarii

Mihaita a spus…
mai lipseau niste cersetori "cantatori" :)))
Anyry a spus…
Mihaiţa,

sau tipa care care spune poezia "Luceafărul"!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea colecției Pandora Shine

Zbangggggg!!!! Ouch....