Clujul = oras frumos + oameni ospitalieri











Nu mai vizitasem până acum oraşul Cluj Napoca dar imi doream de mai multă vreme, aşa că profitând de o conjunctură favorabilă, weekend-ul acesta am fost pe acolo.

După un drum destul de lung şi obositor ce a durat aproximativ opt ore, presărat cu multe gropi pe Valea Oltului încercate din plin datorită vizibilităţii scăzute şi a numărului lor extrem de mare, am ajuns la destinaţie.

Primele persoanele pe care le-am întâlnit în Cluj ne-au făcut o impresie bună încă de la început, această senzaţie transformându-se în foarte bună, când s-au oferit să ne pună la dispoziţie nouă, practic nişte străini, cazare “for free” pentru sâmbătă seara într-un complex nou de apartamente. Nu vreau sa intru în detalii legate de “ce şi cum” s-a întâmplat, dar oricum, acest lucru ar fi fost destul de improbabil oriunde. Legat de acelaşi subiect, la fel de amabil a fost şi un taximetrist care ne-a explicat cum să găsim un anumit local.

Au fost impresionante monumentele din centrul oraşului pe le-am admirat seara printre picături de ploaie, ne-a plăcut de asemenea şi Iulius Mall şi Polus Mall, dar nu în ultimul rând o sa ne gândim cu plăcere (dar mai ales cu poftă) la pizza păpată la un restaurant din centru! Apropo de pizzărie, foarte simpatic a fost şi ospătarul care vorbea destul de bine româneşte dar cu un puternic accent maghiar.
El foarte încântat: - “ Vreţi sos iute, da?!”
Eu, ştiind că lor asta le place cel mai mult: - “ Da, da, da, da!" (Mă gândeam că o să fie mai picant, dar a fost tocmai bun).

Pentru a răsplăti într-un fel ospitalitatea familiei care ne-a oferit găzduire, o să ataşez câteva poze cu apartamentul în care am stat si care este oferit spre închiriere. Aşa că: dacă sunteţi din Bucureşti sau alt oraş şi căutaţi două camere utilate şi foarte primitoare in centrul Clujului, vi-l recomand cu cea mai mare încredere pe acesta.
Celelalte poze au fost făcute pe drum, în Cluj într-un parculeţ şi… în centru.








Vă recomand să vizitaţi Clujul, cu siguranţă o să vă placă!

Comentarii

Anilei a spus…
Cel mai tare blog...super!
te astept pe la mine...
Anyry a spus…
Anilei,

multumesc mult pentru calificativ!

Am vizitat si eu blogul tau, in unele postări m-am regăsit cu idei asemanatoare şi mă bucur foarte mult că mai există cineva care nu renunţă la visuri! Te pup!
L.R. a spus…
mai putin persoanele care injura intr-un mod foarte lent in limba maghiara si statuia de langa catedrala alaturi de care se poate observa statuia unui erou roman tradus in maghiara...

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare către bărbatul visurilor mele

Fluturași colorați

Tu îți plimbi copilul într-un sistem de purtare sănătos?